Testimoni vivix untuk kencing manis10

Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis

Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis

by | Aug 17, 2018 | Uncategorized | 0 comments

Diabetes atau Kencing Manis?

Apa itu Diabetes?

Diabetes atau kencing manis ialah sejenis penyakit kronik. Jika paras glukosa dalam darah seseorang itu tinggi daripada paras normal, orang itu dikatakan mempunyai diabetes.

Penyebab paras glukosa berada pada tahap normal adalah disebabkan kehadiran sejenis hormon bernama insulin yang dikeluarkan oleh pankreas.

Pankreas ialah organ kecil di dalam badan yang terletak di belakang perut.

Fungsi Pankreas

  • Menyediakan kimia (enzim dan jus) yang akan membantu menghadamkan dan mencernakan makanan yang kita makan.
  • Mengeluarkan hormon termasuk insulin.

Fungsi Insulin

  • Insulin diperlukan oleh badan kita supaya organ-organ badan kita dapat menggunakan glukosa untuk tenaga.Tanpa insulin atau apabila insulin tidak mencukupi,badan tidak dapat berfungsi dengan baik,glukosa akan terbina dalam darah dan menyebabkan glukosa darah tinggi serta tidak dapat diserap menjadi tenaga.
  • Insulin diibaratkan seperti anak kunci. Insulin dapat membuka pintu dinding sel bagi membolehkan glukosa memasuki sel.Jika sel badan tidak dapat menyerap glukosa untuk digunakan (keadaan ini dinamakan insulin resistance),maka penambahan glukosa dalam darah akan bertambah dan menjadi-jadi.Ini menandakan seseorang itu menghidap Diabetes.

Kesan kekurangan insulin

  • Badan menjadi letih
  • Kerap berasa dahaga
  • Berlaku penurunan berat badan secara mendadak
  • Glukosa yang tinggi dalam darah boleh merosakkan saraf

Tanda-tanda Diabetes dan Pradiabetes

Penyakit ini datang secara senyap dan pada mulanya anda tidak tahu yang anda sudah didekati diabetes. Pada awalnya, diabetes tidak memberi apa-apa tanda kesakitan yang ketara seperti demam,pening atau cirit-birit. Setelah bertahun, barulah tanda-tanda diabetes mula dapat dikesan.

Antara tanda-tanda atau simptom seseorang itu menghidap diabetes ialah:

  • Selalu letih
  • Kerap kencing terutama pada waktu malam
  • Berat badan turun secara mendadak
  • Luka lambat sembuh
  • Selalu lapar
  • Mata rabun
  • Kebas pada tangan dan kaki
  • Dahaga
  • Infeksi dan gatal celah kangkang

Saya kongsikan beberapa testimoni pesakit kencing manis setelah berusaha melawan penyakit kencing manis dengan mengambil suplemen semulajadi Shaklee-Vivix.

Semua dah tahu kot.Vivix untuk mak saya hari tu.Sungguh terkejut,sebab lama dah mak saya ada diabetes dan tak pernah turun sampai belas-belas.Tapi lepas amal Vivix,tak sangka dari 29 turun sampai 11.

Cuma, kena ambil ubat juga la.Jangan skip ubat pula.Dan makin best, mak saya naik basikal.Dah lama dah dia tak naik basikal dari umur saya 10 tahun kot.Sekarang saya dah 28 tahun.Almost 18 tahun tak naik basikal.Hohohoo..serius terkejut dia jadi energetic.Ni nak bagi mak mertua husband pula.

Mak mertua ada sakit lutut(pernah operate),kanser payudara(pernah operate)kemungkinan kanser ovari.(ni mintak jauh).Husband pula ada history tibi.Muka berjerawat.Nanti nak bagi Vivix.

 

Nini Kopiah Kait

Customer saya ambil Vivix sebab diabetes & luka operate di kaki (besar jugaklah berlubang) tak sembuh-sembuh. Dia ambil  Vivix 2 sudu teh 2x sehari. Dalam masa 2 minggu luka kering & tertutup dengan baik. Sangat-sangat happy bila tengok gambar yang dia bagi tu.Alhamdulillah.

Noriah Ibrahim

Luka Kencing Manis Cepat Sembuh

Mak saya umur 64 tahun.Menghidap diabetes dah 11 tahun.Selalunya bacaan glucose dia belas-belas la tapi pagi semalam cek sendiri kat rumah bacaan 8mmol/L jer.Saya dah jatuh chenta dengan Vivix ni.

Cheq Sue Sumaiyah

Bacaan Kencing Manis Menurun

Masa promosi Vivix baru-baru ni, ayah saya sakit tak dapat nak berjalan, sebab kencing manis tinggi sampai takde bacaan, so saya belikan Vivix try bagi ayah minum,paksa-paksa alhamdulillah mungkin cepat rasi dengan ayah, ayah minum 3,4 gitu, baik siap boleh bangun,boleh buat kerja-kerja harian dia macam biasa sampai tarikh ni.

Mak juga turut minum, saya baru balik dari kampung,baru jumpa mak saya,dia kata”Kak Nik, Cik (mak saya) gi klinik baru ni, misi kata kencing manis Cik tinggal 5,tak rajin lagi sejak selama ni,kencing manis Cik 5″,Saya tanya “selalu berapa kencing manis Cik?” “Selalu 7-9”,

Alhamdulillah rasa terharu sangat sebab dapat tolong mak ayah saya walaupun tak boleh tolong banyak.Satu lagi, mak saya kata dia dah tak makan sangat ubat hospital,tangan dia pun dah tak kebas-kebas kalau bangun pagi macam dulu.Syukur alhamdulillah.

Nik Noor Peterinawaty

Bacaan Kencing Manis Menurun dan Terkawal

Mak Umie sebelum ni gula pernah drop sampai 2. Kalau naik sampai 26.Memang tak stabil sampai dia masuk wad  bulan 7 tahun lepas.Mak start minum Vivix bulan 8 hingga sekarang.

Paras gula dia alhamdulillah, 6-8.Pil still makan tapi takde ambil insulin.Kencing manis dia memang kena control sebab mak Umie ada kidney problem.Makan pun kena control ikut diet doktor bagi.

Umie Sapidah Shahren

Bacaan Kencing Manis Menurun dan Terkawal

Mula-mula bagi mother in law joint sebab dia pernah mengadu rasa sakit lutut.Kadang-kadang sampai berjalan pun jadi sukar.Dia rasa ok dengan join tapi selalu lupa makan. So saya decide bagi Vivix.

Family mother in law berniaga di dalam kawasan projek.Rutin mother in law penuh tapi dah siap warning saya dan suami supaya hantar anak kami ke rumahnya juga.Siang mother in law jaga anak sambil sambil prepare bahan-bahan untuk esok.Malam selepas insyak prepare lagi.Jam 3 pagi bangun untuk siapkan sup tulang yang berkilo-kilo,nasi ayam dan kuih-muih.Semua lauk dah siap masak sebab tempat family niaga tak dibenarkan menggunakan gas.

Lepas botol pertama habis, mother in law bagi tahu suami nak sebotol lagi.Sekarang dah masuk botol ketiga.Memang nampak mother in law lagi energetik,diabetes dalam bacaan terkawal dan dia dah boleh menapak lebih jauh bersiar-siar. Biasa mother in law pilih untuk duduk sahaja.

Addiniah Nas

Testimoni Bacaan Kencing Manis Turun

Farah Wahida binti Omar

SID Pro : Farah Wahida binti Omar (ID:1209756)

Shaklee Products & Consultation

farahhelmee8@gmail.com

 

Disclaimer :

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis,merawat,mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge