Kenapa Saya Ambil CoQ-Trol Plus Shaklee?

Kenapa?

KENAPA SAYA AMBIL CoQ-Trol Plus?

 

Anda tahu tak apa yang best sangat tentang CoQ-Trol Plus ni?Hari ini saya nak ceritakan kepada anda betapa pentingnya CoQ-Trol Plus ni kepada tubuh badan kita. Bagaimana ia dapat membekalkan tenaga kepada kita agar tidak mudah letih dan sentiasa cergas.

 

Apa Itu Coenzyme Q10?

 

  • Coenzyme Q10 merupakan komponen yang amat penting untuk menghasilkan tenaga di dalam sel tubuh badan kita.Β Ia berada di dalam mitokondria iaitu stesen janakuasa sel.
  • Kandungan Coenzyme Q10 tinggi di dalam sel otak, jantung dan hati.Ia dapat membantu dalam menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang diperlukan sepanjang hari.
  • Ia juga merupakan antioksida yang berkesan melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

πŸ€”Bagaimanapun tahap Coenzyme Q10 ini akan menurun selari dengan peningkatan umur kita dan bagi pengguna statin untuk menurunkan paras kolesterol juga boleh menyebabkan tahap Coenzyme Q10 ini semakin rendah di dalam tubuh.

 

πŸ•΅οΈβ€β™€οΈKajian juga menunjukkan bahawa pengambilan 100mg Coenzyme Q10 dapat membekalkan pelbagai manfaat kepada tubuh badan kita.

 

🧐BAGAIMANAKAH CARANYA UNTUK KITA DAPATKAN 100mg Coenzyme Q10 Ni?

Anda boleh dapatkannnya melalui makanan yang anda ambil seperti:

 

πŸ–3kg daging, atau

πŸ₯¦100 cawan brokoli rebus atau

🍯100 sudu makan minyak canola atau

πŸ₯œ3.3kg mentega kacang

 

🀒Banyak giler kan?

Larat ke nak makan banyak-banyak macam tu semata-mata untuk mendapatkan 100mg Coenzyme Q10 ni?

Jangan risau, kita boleh gantikan semua makanan di atas tu dengan pengambilan CoQ-Trol Plus jer.

 

πŸ§πŸ’ŠAPA BEST SANGAT KE CoQ-Trol Plus NI?

 

πŸ’Š1 biji CoQ-Trol Plus ni dapat membekalkan 100mg Coenzyme Q10 beserta 5.5mg tocopherols (sejenis compound di dalam tumbuhan yang mempunyai fungsi antioksidan untuk kestabilan membran sel.

πŸ’ŠIa juga mengandungi 2mg Resveratrol dari ekstrak akar poliganum caspidatum (ia juga merupakan bahan yang sama terdapat di dalam Vivix)

πŸ’ŠHanya sebiji sahaja sehari dapat membantu tubuh badan kita lebih cergas dan bertenaga sepanjang hari. Kulit juga menjadi semakin cantik berseri.

 

πŸƒβ€β™€οΈAlhamdulillah, sejak saya ambil CoQ-Trol Plus ni kan, saya dah boleh kembali berlari seperti dulu even umur dah capai sweet 40 ni.Sebab tu lah saya dah mula join Virtual Run, kalau tak mahu semput hakak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge