Anak Picky Eater, Meal Shakes dan Bulan Puasa

Adakah Anak-anak Anda Jenis Yang 'Picky Eater' Bila Tiba Waktu Makan?

Picky Eater dan Meal Shakes

 

Anak-anak saya terutamanya Si Kakak (Anis) memang sejenis yang susah nak makan, memilih dan ikut mood dia bila-bila dia nak makan. Agak sukar juga nak melayan kehendaknya, yelah kadang langsung tak mahu makan. Kalau makan pun dia akan memilih menu yang sama je setiap hari kalau tak nasi + telur dadar pasti dia pilih nasi + ayam goreng upin ipin. Itu pun dah kira beruntung sangatlah kalau dia nak makan.

Pening kita dibuatnya. Bukan apa, bila tak makan mulalah datang pelbagai jenis penyakit. Sakit perutlah, gastriklah, bila perut dah masuk angin lain pula jadinya. Dah macam-macam cara saya usahakan, ada yang kata ambillah ubat cacing setiap 6 bulan sekali, mungkin cacing? Tak pernah sekali pun miss bagi ubat cacing. Masih sebegitu juga masih picky eater. Tak ikut seleranya, langsung tak disentuhnya nasi. Kalau sentuh nasi memang beruntung sangatlah hari tl Shakesu.

Alhamdulillah, akhirnya saya jumpa penyelesaiannya. Saya berikan anak saya Meal Shakes Shaklee. Nampaknya Kakak Anis sudah mula nak makan nasi dengan kuantiti yang banyak walaupun masih lagi memilih-milih sayur yang digemarinya.Syukur alhamdulillah, ditemukan dengan Meal Shakes. Bulan Ramadhan pula tinggal beberapa hari je lagi, saya kurang bimbang kerana ada Meal Shakes bagi membekalkan tenaga buat anak-anak.

 

Meal Shakes

Meal Shakes berperasa vanila ini bukan sahaja sedap rasanya, malah dapat membekalkan tenaga serta dapat memberikan rasa kenyang lebih lama kepada anak-anak.

Antara keistimewaan Meal Shakes ini ialah:

  • Dapat memberikan rasa kenyang dengan khasiat yang penting.
  • Lengkap dengan serat makanan, asid amino, kalsium dan zink.
  • Minuman berkhasiat ini mengandungi
  • Protein – untuk membina dan memperbaiki tisu badan
  • Kalsium – untuk membantu perkembangan tulang yang kuat
  • Vitamin dan mineral penting lain untuk fungsi tubuh yang optimum

 

Jadikan Pengalaman Pertama Berpuasa Anak Anda Menyeronokkan dengan Meal Shakes French Vanilla

Adalah perkara biasa bagi kanak-kanak untuk 2 hingga 3 hari pertama merupakan masa-masa yang amat sukar bagi mereka kerana baru belajar berpuasa. Dari perspektif nutrisi, ada beberapa idea untuk ibu bapa membantu anak-anak memudahkan perjalanan berpuasa mereka dan menjadikan bulan puasa ini bulan yang menyeronokkan.

 

SAHUR

Berikan anak anda permulaan hari yang baik dengan:

  • Pemakanan bertenaga tinggi. Susu dan telur adalah penggalak tenaga yang hebat.
  • Segelas Meal Shakes yang lazat serta mengandungi vitamin dan mineral bagi memastikan anak-anak anda kenyang lebih lama.
  • Minuman yang sihat bagi memastikan mereka terhidrasi sepanjang hari dan kurangkan rasa dahaga dengan Performance dengan rasa oren yang enak.
  • Sertakan buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai sumber serat yang penting.

 

IFTAR

Galakkan pemakanan yang sihat:

  • Kurma dan air – cara mudah untuk berbuka puasa
  • Sup buatan sendiri dan stew kaya dengan mineral dan garam
  • Segelas Meal Shakes untuk melegakan perut selepas seharian berpuasa dan menghalang anak anda dari terlebih makan

 

Anak-anak Jalani Ibadah Puasa Dengan Lebih Mudah

Dengan pengambilan Meal Shakes anak-anak akan memperolehi:

  • Sumber yang baik untuk serat, protein,kalsium dan zink untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat
  • Membantu mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama
  • Sempurna untuk kanak-kanak remaja yang aktif
  • Rasa yang sedap apabila ditambah ke dalam shakes, sup berkrim dan ais krim
  • ibu dan ayah juga pasti menggemarinya

Meal Shakes Vanilla French

Produk Info : Meal Shakes

Performance Drink

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge